Снимка: Dnes.bg
fallback

Само ден, след като телефонни измамници взеха от две жени и мъж в Русе близо 33 000 лева, нова порция измамени бяха регистрирани в четвъртък.

Oще по темата

Двама възрастни мъже от Русе станаха поредните жертви, след като дадоха на престъпниците общо 11 200 лева, съобщиха от полицията в града.

При първия случай е пострадал 84-годишен мъж, на който се обадил "инспектор Попов". Последният му обяснил, че фигурира в списък с имена на хора, които щели да бъдат обрани. Поискал от него да съдейства на полицията. Обяснил му, че трябва да сложи парите и ценностите си в плик, да го увие в алуминиево фолио и сложи в хладилника, след което да ги остави под детска пързалка в близката градинка.

Мъжът чинно изпълнил всичко, което "инспекторът" му казал. След като оставил 7900 лева, се свързал по телефона със сина си и разбрал, че е измамен.

При втория случай 87-годишен мъж бил заблуден от "племенника си", който го помолил да даде пари като капаро за спешна сделка на негов приятел.

Възрастният русенец в рамките на час предал първоначално 2500 лева, а след това и 800 лева на непознат млад мъж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

един друг

преди 7 години

До 11: не, аз не вярвам, че хората взимат по 400. Всеки, който го каже е ясно, че лъже. Дори и в момента имам позната на 40 часова работна седмица, която твърди че взима 290 лева, при положение, че това е под минималната. Просто хората обожават да се изкарват жертви. Иначе хората в това Русе явно доста за се замогнали - поздравления и да не забравят, благодарение на кого е станало. Така че - умната на изборите!

10

Анонимен

преди 7 години

до 9 : Ша са видиш и ти като станеш пенсия , ко мислиш че ша си все с акъла ли???!!!

9

Анонимен

преди 7 години

За хлебец едно левче нямаЗа измамник пачките вадиЩО Е ТО?/пенсионер/

fallback