Снимка: Булфото, архив
fallback

За отровени животни и птици в Източните Родопи алармират от "Зелени Балкани" и Българското дружество за защита на птиците.

Техният сигнал вече се разследва от полицията и Регионалната екоинспекция в Хасково, съобщи БНР.

Заложената отрова е убила три вълка, лисици, домашно куче, таралеж и няколко птици.

В акцията е участвало служебното куче Барс, което е преминало специален курс в Унгария.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

vlady

преди 7 години

Не говоря за стрихнин - действа твърде бързо и смъртта не е достатъчно мъчителна. Посочените от мен по-долу отрови нарушават синтеза на нуклеинови киселини и белтъци в клетките и така убиват животното бавно както си му е реда. Така останалите няма как да заподозрят нещо и също ще се отровят.

16

Константин Дичев

преди 7 години

До ЧичоТака е. Вчера ловците от дружинката в същото село са намерили диво прасе 120кг което е агонизирало пред тях с кървава пяна на устата. Кучетата са го проследили на ловния излет животното. Ако са го били видели само преди половин час са щели да го гръмнат и изядат със семействата си. Съдете сами...... Намерихме и още два вълка, три кучета и една лисица на нова отровна примамка. Полицията връчи призовки на двамата фермери за разпит. Днес ще пиша отново на прокуратурата и дано се задействат.

15

Константин Дичев

преди 7 години

До Анонимендано не се напише статия за теб, анонимни приятелю, в която да се говори как си се отровил след консумация на кебапчета от нелегално заколена крава след натравяне с акумулирала стрихинин гъба и продадена в собствения магазин за месо на същите фермери отровители. Искрено се надявам да не чуя такава новина.

fallback