Снимка: архив, Reuters
fallback

52 човека са ужилените от финансовата пирамида "Проксима" с управители Виолета Пенкова и Любомир Бишаров, която е фалирала през 2012 г.

"Убедиха ни, че сумите са гарантирани, а доходите ще са добри. Спазваше се доста висока конфиденциалност. Не сме подписвали никакви документи при даването на парите, получавахме само запис на заповед", разказа един от потърпевшите, който е загубил над 100 000 лева.

Общата сума, която пирамидата е събрала от хората, надхвърля 3 милиона лева. 

Oще по темата

Хората споделиха, че лихвата не е била голяма – малко над тази, която предлага банката.

"Повечето от вложителите сме близки и познати на собствениците", каза друг от измамените пред Нова тв.

Управителката Виолета Пенкова дори разиграва различни версии, една от които е, че снаха й е починала и трябва да се докара урната й от Швейцария и така успява да измъкне допълнително пари от хората.

"Не знаем къде са отишли средствата ни и се надяваме това да го установи прокуратурата, която все още разследва", сподели друг потърпевш. Хората подозират, че парите им може да са в Швейцария, тъй като Виолета Пенкова има роднини там.

"От четири години те не работят. Вероятно се издържат с нашите пари", смятат измамените. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Шаран БГ

преди 7 години

Най-вероятно така се преминава обучението в американска демокрация! Кой колкото от когото може да открадне все е файда! Това важи в пълна сила и за работодателите. Нали сме и капитализЪм- експлоатацията на човек от човек е задължителна и се подкрепя законно от т.н. държава !!

12

Старият Володя...

преди 7 години

Пирамиди, фараони... Куче влаче рейс... Бира няма, няма, ееей... Куче влаче рейс...

11

един

преди 7 години

давам 150% лихва на месец , за големи суми 250% , ако не ви изплащам редовно лихвите повече няма да внасяте при мен ;) точен и коректен ;)

fallback