Снимка: архив Bulphoto

С 4 месечна условна присъда се отърва продавачка от панагюрското село Поибрене, след като присвоила 22 600 лв. от магазина на местната кооперация, в който работила. Присъдата е с 3-годишен изпитателен срок, реши районният съд в Панагюрище.

Кражбите й станали известни след като председателят на селската кооперация "Средногорие" назначил ревизия в магазина, заради съмнения, че има сериозни липси, пише "24 часа". Финансовата проверка показала, че от бакалията липсват 19 319 лева.

Когато й представили ревизионния акт магазинерката признала, че тя е взимала пари и стоки. Оправдала се с факта, че е разведена и сама отглеждала двете си деца.

Малката й заплата не стигала да изхранва децата и затова се принудила да краде. Нямала близки, които да й помагат, защото родителите й били покойници. Обещала постепенно да възстанови откраднатите пари от заплатата си.

Повярвал на разкаянието на Ива председателят на кооперацията се смилил над самотната майка и я оставил на работа. Не минало много време и в магазина отново били установени липси. Този път ревизията показала, че се губят нови 3824 лв., за които магазинерката отново признала, че ги е присвоила. Този път оправданието било, че синът й тръгнал на училище и разходите рязко скочили.

От кооперацията обаче сезирали полицията и прокуратурата за кражбите. Решението на Панагюрския районен съд може за се обжалва пред окръжните магистрати в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase