Снимка: Dnes.bg
fallback

Семейство пенсионери от Монтана са дали вчера всичките си спестявания в размер на 9900 лева и пет златни пръстена на телефонни измамници, съобщиха от МВР.

Към 14:40 часа на домашния телефон на 70-годишните съпрузи се обадил неизвестен, който се представил за служител на МВР и обявил, че те са част от полицейска акция за залавяне на телефонни измамници.

За целта той поискал да съберат всичките си спестявания и златни накити и да ги оставят в торбичка пред портата на дома си на улица "Стамен Илиев" в Монтана.

Мнимият полицай уверил, че още същия ден след приключване на "акцията" те ще получат обратно своите пари и ценности. Двамата съпрузи помолили за отсрочка от един час, за да могат да изтеглят парите от сметките си в банката. Веднага отишли и изтеглили сумите като заявили на непознатия, че се радват да могат да съдействат на полицията за залавянето на измамниците.

Парите и пръстените били оставени на уговореното място и малко след това изчезнали. След като в продължение на час съпрузите не получили ново обаждане от полицията, те се усъмнили в думите на "полицая", с когото говорили по телефона и отишли в полицейското управление в Монтана. Там разбрали, че няма акция и са измамени.

По случая е образувано досъдебно производство, измамниците се издирват.

След серия подобни измами в началото на този година полицията в Монтана напечата и разпространи в региона чрез кметове в селата и районни полицейски инспектори в градовете листовки с указания как възрастните хора да се пазят от телефонни измамници.

В листовките пишеше, че не бива в никакъв случай да се дават пари на непознати, нито да се оставят на различни места пред домовете, без преди това да се провери в полицията дали наистина има такъв случай.

Въпреки взетите от полицията мерки, телефонните измами в региона не спират. Последната от тях бе преди два дни, когато възрастна жена от Лом даде 2900 лева на измамници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

един друг

преди 7 години

Посах го вече 100 пъти, но ще се повторя:Намелете ги вече тези пенсии, с високите пенсии не храните пенсионерите. Те и сега твърдят, че са ниски, но реално с тях на финала се хранят ***. Тоест с високи пенсии се хранят не пенсионерите а ***.

12

Анонимен

преди 7 години

Имайте предвид, че страхът и насилието в нашето общество, принуждават хората с по слаба психика да не разсъждават. Тези хора са стари, страх ги е от полиция, от обирджии от всичко. Лесно е да кажеш, ами те са си ***...

11

ХОЙ

преди 7 години

Заради тези бабички и старчета умници които са към 2 милиона патиме останалите. Толкова са умни горкичките че всеки път на избори ни садят на пачи яйца. Толкова ли са *** че не са се сетили че ги работят? Защо не е дошъл полицай да вземе парите ами са ги оставили на място където да не видят кой ги взима. Ех простотио простотио защо не ходиш по гората ами си дошло при ***?

fallback