Общ преглед

Радомил Георгиев - Радо Шишарката от Перник е арестуваният вчера край Владая след гонка с полицията.

Шишарката е бягал от полицията със задигнато от столичния квартал Младост "Ауди А3", модел 2006 година. 

Ченгетата са го преследвали през целия град преди да го арестуват край Владая. По време на гонката автоджамбазина на няколко пъти е ударил полицейски коли. Откраднатото Ауди е задържано, а заедно с Шишарката са арестувани двама македонци.

Тяхната съпричастност се изяснява към момента. Предполага се, че те са били купувачи на части. Издирва се и съучастник на Радо Шишарката, който е известен като Паяка.

Преди седмица столични полицаи отново задържаха автокрадци в района на Владая. Тони Мафията и Бисер Петров, които бяха заловени, след като опитаха да откраднат "Audi" са следени близо 4 месеца, съобщи тогава шефът на столичната полиция Младен Маринов.

В процеса на предварителната работа по разследването бе изяснено, че в престъпната дейност участват още хора – помагачи в различно качество, и логистици, които предстои да бъдат установени.

Той поясни, че групата се специализирала в кражби на леки автомобили, германско производство - "Mercedes", "Audi", BMW, от среден клас, произведени основно в периода 2008 – 2012 г., които са много ползвани в страната и за тях има голямо търсене на части.

За разглобяването им са ползвани бази в района на Перник, а впоследствие – мрежа от автоморги и сервизи за дистрибуция на частите, като легална част от бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар