Снимка: Dnes.bg
fallback

Две варненки на 65 и 91 години са предали общо над 40 000 лева на телефонни измамници, съобщиха от полицията в крайморския град.

И в двата случая неизвестно лице е позвънило на домашен телефон и е въвело в заблуждение жените, че е полицейски служител, като е призовало те да съдействат на органите на реда за залавяне на телефонни измамници и да подготвят пари, които да предадат.

По-възрастната жена е предала на непознат мъж 2200 лева.

Другата измамена жена е хвърлила от терасата на жилището си 1000 лева, 320 щатски долара, 200 евро и около 50 грама златни накити.

По-късно тя оставила 15 000 евро и 12 000 лева в чанта до микробус, паркиран на улицата.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Знещ

преди 7 години

Тука някакви балами не вярвали, че имало толкова много пенсионери с десетки хиляди спестявания.Не познавате ли психиката на посткомунистическия пенсионер?На старците им дай да мизерстват,но да имат пари под дюшека.За дядо е трагедия,че направихме ремонт и изхвърлихме проядените от дървеници мебели и врати.Трагедия беше, че си купихме кола, нова прахосмукачка.Не мога да опиша какви трагедии се разиграваха,че сме похарчили пари.Това,че инфлацията яде спестявания дъртаците не могат да го асимилират

13

RUMEN VASILEV

преди 7 години

TOVA TRQBVA VEDNUJ ZAVINAGI DA SPRE....TRQBVAT SUROVI ZAKONI ...I ZA MULETATA I ZA ORGANIZATORITE....KAK TAKA VZEMASH PARI A SE OKAZVA CHE NE ZNAESH...TIQ DA GI RAZPRAVQT NA NQKOI DRUG ...

12

Анонимен

преди 7 години

Хем п р о с т и хем пари имат !

fallback