Снимка: flickr
fallback

Две фалшиви банкноти по 500 евро са били прокарани в обръщение в търговски обекти в Шумен, съобщиха от МВР.

Неизвестен мъж се правил на закъсал шофьор на камион и успял да измами продавачите в магазини за авточасти.

Първата измама станала към 15:30 часа в петък в обект на ул.“Съединение“. Клиентът влязъл угрижен и обяснил, че е закъсал с камиона си извън града. Трябвало да смени кардан. Дори се обадил на колега по телефона и коментирал аварията. Примолил се да плати в евро, защото нямал български левове на връщане от чужбина.

Така сделката станала, "шофьорът" платил с 500 евро и получил солидно ресто в български левове. От друг търговски обект на същата верига за авточасти поискал масло и отново платил с банкнота менте от 500 евро.

Общо от двете "покупки" непознатият е спечелил 600 лв., пише "Труд".

По-късно собственикът на магазините разбрал, че банкнотите са ментета. Шуменски полицаи са иззели фалшификатите. Започнато е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

вуду-лази

преди 7 години

А какво искат да се "случва" на територия, където хората са оставени да живеят при силно намалено поради завишена цена парично предлагане?!?!Само кражби и престъпления са следствията, за да се сдобият оставените при намалено парично предлагане хора ... с пари!А сега ще започнат едни тирирамби колко са прости хората тук, какви престъпници са, как за нищо добро не мислят и т.н. Което е СЛЕДСТВИЕ от намаленото парично предлагане, а не определяща ни самопоявила се първопричина!

2

Анонимен

преди 7 години

Магазинера е гледал да изкара някой лев, а също и да съдейства на колега в беда. За това сега ще е вътре с едни 3-400лв, и другия път няма да помогне дори наистина някой да се нуждае.А полицията ги е иззела за статистиката. Само ще запишат в доклада, и след някой месец ще излезе бъчито или неин достоен заместник и ще има тема да говори.

1

Varna

преди 7 години

То е ясно че магазинера ще плати накрая сметката .Но къде му беше акъла да каже на клиента пърео да си обмени еврото и тогава да си плати в лева .Този магазинер заплата в евро ли взема че продава стоките в евро .

fallback