Снимка: архив, Булфото
fallback

Служители на Областната дирекция на МВР в Плевен задържаха 20 незаконни мигранти в Кнежа. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Плевен Мариана Цветкова.

Това е станало днес след постъпил сигнал в 4.50 часа на телефон 112, уточни тя. Групата от незаконни мигранти била на улицата пред болницата в град Кнежа, рано сутринта.

Местни хора чули, че непознати говорят на чужд език и се обадили на телефон 112.

Чужденците били без документи и са отведени от служители на МВР в полицията.

Те са 12 пълнолетни граждани - шестима мъже и шест жени, а заедно с тях са осем деца - момчета и момичета. По думите им те са пристигнали от Ирак. В момента се установява самоличността им, а също така как са се озовали през нощта в област Плевен и в град Кнежа, с какво са пътували и откъде, поясни Цветкова.

След извършване на проверките мигрантите ще бъдат предадени на компетентните власти, уточни говорителят на МВР в Плевен.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

ГРАЖДАНИН

преди 7 години

Кво става бе госпожо Бъчваровадокат сте на инспекторска проверка страната се напълни с бежанци.Сутрината в София други в Кнежа трети у Видинско що ги държите тези по границата да получават заплата командировъчни че на всиката несвършена работа допълнитело плащате извънреден труд.уЖ СА С НЕНОРМИРАНО работно време и 20 заплати безплатен транспортРанно пенсиониране и за тях измениха ЗИД КСО да се пенсионират по чл.69 параграфите 49-50 въпреки това Синдиката ще Ви съди и излизат на протест.

7

Анонимен

преди 7 години

Трафикантите май са под чадъра на. .?

6

точно така

преди 7 години

Нека нашето правителство одобри закон чрез който да бъде/бъдат задължени родолюбивите български трафиканти да полагат задължителни грижи за броя от тях нелегално прекарани мигранти за целия срок на пребиваванета им в България в тяхните лични имоти под пълни пансионни условия.

fallback