fallback

Общ преглед

Конопът забранен ли? Всичко забранено в България очевидно е разрешено, след като в Dnes.bg открихме Facebook страница, на която знайни и незнайни "земеделци" с радост споделят кога е засят, кога цъфти и кога ще берем урожая от... канабиса.

Даже и локации има, само властите ги няма, за да го оберат и да заведат поредното досъдебно производство – без резултат. Или пък ще отидат да ожънат реколтата с комбайни, без да открият кой го е засадил.

Но пък от hemp.bg си се хвалят: И вече цъФти;) ‪#‎жътва‬ та наближава, ще берем ли ‪#‎заедно?

Преди повече от два месеца, на 13 юни, четем поредния пост в страницата, която е отворена: hemp.bg добави 7 нови снимки — се чувства изненадано в/във Каравелово.13 юни. Не са изминали и 7 седмици..., а ‪#‎конопът‬ расте... Вече е достигнал до 1,70 м. Валя го ‪#‎дъжд‬, ‪#‎градушка‬ го пра, но той оцеля... и израсна бързо... Да видим с колко ще ни зарадва следващия път. Тръпнете ли в очакване?

Тръпнат и още как! Коментарите под поста са повече от красноречиви.

Daian Petrov: Поне 2м и 20-30 се надяваме да стане :)
hemp.bg Ей това е ентусиазъм:)!
Viktor Petrov хм.. едва ли...

Хм, надяваме се МВР да прегледа въпросната страничка, то и сайт има, за да поразпита "земеделците" кой им е позволил да сеят, поливат, жънат... конопа.

Само да споменем, че канабисът у нас е напълно забранен. През годините знайни и незнайни политици се упражняваха, законодателно, да пуснат конопа поне за медицински цели, но това така и не стана факт.

Причината: медиците не откриват достатъчно здравни доказателства за действието на конопа или на маслото от него върху организма на болния човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Бивш потребител

преди 7 години

Наркотиците са за хора с култура.Против легализирането в България съм,защото това ще доведе до национална катастрофа - в България е пълно с млади и прости хора.Може би трябва да се предприемат стъпки към ДЕКРИМИНАЛИЗИРАНЕТО,защото много ченгета злоупотребяват със задържани с канабис особено в София...

72

Ganja user

преди 7 години

Legalize it!

71

Men

преди 7 години

Причината: Прочети малко по въпроса преди да пише статий Екип на Dnes.bg. Препоръчвам страницата на Световната здравна организация, мисля че те мааалко повече от нас знаят за здравни доказателства за действието на конопа или на маслото от него върху организма. Като ще злобеете и топите хората поне го правете професионално, аз никъде не видях как тревата била опасен наркотик и водила до употреба на по-тежки наркотици и как била разбила хиляди човешки животи. Хм, надяваме се другия път:)

fallback