Снимка: flickr

16-годишно момче на Сливен, десетокласник в местно училище, е задържан по сигнал за нанесен жесток побой над непълнолетно момиче, което е настанено в болницата с комоцио и счупен нос. Сигналът за инцидента е получен към 21:20 часа на 12 август.

В хода на досъдебното поризводство униформените установили, че ударите са били нанесени след скарване между побойника и жертвата му в местно заведение. Биячът по този начин изразил недоволството си, че 15-годишното момиче го е изоставило и тръгнало с по-възрастен от него младеж, съобщава "Монитор".

Работата по документиране на случая продължава,образувано е досъдебно производство.

Междувременно малко след полунощ в понеделник е приет още един сигнал за побой и отнемане на лични вещи. Пострадали са двама мъже от Стара Загора на по 34 и 28 години и тяхна 33-годишна позната , които били нападнати в района на новозагорския гробищен парк от двама непознати.

Според работещите по изясняване на инцидента пострадалите са били наркозависими и отишли на уговорена среща с дилър, за да си купят няколко дози хероин. При все още неизяснени обстоятелства дилърът не се появил, а изпратил биячи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase