Снимка: Булфото, архив

Полицията в Перник задържа 26-годишен мъж за опит за застрахователна измама, съобщават от МВР.

На 10 август тази година мъжът е подал сигнал в полицията, че е откраднат лекият му автомобил марка "Мерцедес". По данни на потърпевшия колата изчезнала от ул. "Първи май", където била паркирана.

Установено е, че германската машина била лизингова и застрахована за голяма сума пари. Автокаското на колата изтекло в деня на обявяването й за открадната. Органите на реда извършили оглед на местопроизшествието и започнали разследване на случая.

След множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия било установено, че автомобилът не е откраднат, а е направен опит за застрахователна измама. Полицаите изяснили, че мерцедесът е бил повреден и най-вероятно е укрит с цел разкомплектоване и продажба на части.

Проследено е цялото му движение в рамките на дълъг период назад, разпитани са множество свидетели и са проведени разговори с представители на автосервизи, където е ремонтиран. Проверени са множество автосервизи и автоморги на територията на Перник и региона.

Според органите на реда 26-годишният му собственик се опитал да заблуди полицията, че е намерил колата си в друго населено място, но и този му опит останал неуспешен. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка и работата по документиране на случая продължава.

Мъжът е криминално проявен, познат с провокация към подкуп и шофиране на автомобил без книжка. Започнато е досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура - Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase