Снимка: bTV
fallback

Кучето Рокси, което бе застреляно на плажа край Варна, не е имало никакъв шанс да оцелее. Това стана ясно от разказа на собственичката му Даниела.

Както Dnes.bg писа 6-годишната самоедка бе убита от неизвестен стрелец пред очите на младата жена. Инцидентът станал преди два дни на плажа под свлачището на "Трифон Зарезан". Нападателят все още не е открит.

Oще по темата

Докато кучето си играело, Даниела чула свистене. Животното изскимтяло, но тя дори не разбрала какво е станало.
След като видяла, че кучето е ранено се обадила на приятели си и го закарали в клиника, разказа жената пред bTV.

Докторите й обяснили, че куршумът е минал през целия гръден кош, разкъсал е белия дроб и се е спрял в плешката. Не е имало вариант животното да бъде спасено.

Главният разследващ комисар Иван Иванов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на гръбначно животно по особено жесток начин. Проведени са необходимите процесулно-следствени действия. Случаят е докладван на районна прокуратура -Варна.

Вероятността извършителят да бъде разкрит скоро е голяма, каза разследващият.

Според Светла Димитрова от "Анимъл хоуп" – Варна властите не правят достатъчно, няма достатъчно ефективни присъди, няма дори достатъчно присъди, които да определят престъпленията към животни като такива. В повечето случаи те се разглеждали като хулигански прояви. Според Димитрова зоополицията също не работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Гацко

преди 7 години

Не че нещо, но следващия път някой може да застреля друг, че е паркирал неправилно ! Това също ще се приеме за нормално в България ! И кой ви е казал, че имате повече права от всяко друго живо същество на планетата ? Това да убиваш и измъчваш за удоволствие е последна степен на олигофренията !

171

Анонимен

преди 7 години

Колко е глобата за кучета по плажа

170

12345

преди 7 години

Ами и на мен ми писна да виждам пушачите как си хвърлят фасовете където им падне, а и много разбирачи и *** от балкона, ама виж настъпал *** кучешко...бреййй, а сега кое по- бързо се разгражда в природата, *** на боклукчиите или изпражнението на животните....

fallback