Архив: Булфото
fallback

15 иракчани, преминали нелегално границата ни, са задържани при проверка на лек автомобил в района на Царево, съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Вчера около 20.30 ч. на около 2 км от Царево в посока с. Лозенец (по второкласен път), служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил със старозагорска регистрация, управляван от 23-годишен мъж от Чирпан.

В купето на колата открили 15 нелегално преминали границата на България, без документи за самоличност, самоопределили се като граждани на Ирак.

Водачът на автомобила, както и петима от нелегално преминалите са отведени и задържани в Районно управление – Царево за срок от едно денонощие.

Останалите 11 души са задържани в ГПУ – Царево за срок от 24 часа. Спрямо българския гражданин е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Нелегално преминалите ще бъдат настанени в специализиран център.

От ОДМВР - Бургас припомнят, че два дни по-рано бургаските полицейски служители от Второ и Пето Районно управление – Бургас задържаха микробус със софийска регистрация, управляван от 49-годишна жена от Кюстендил, превозващ 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак.

Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили, придружавали микробуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback