Снимка: Булфото, архив
fallback

Гладен мазач от варненското село Стефан Караджа, нает да препокрие къща в шуменското село Ветрище, открадна от единствения местен магазин салам и около 2 лева на монети.

Полицаите същата нощ го хванали и пратили в ареста за 24 часа. Досетили се, че е той, защото в деня преди да разбие магазина, искал от продавачката да му даде храна на вересия, но тя отказала.

"Вече няма работа на село, не го щем", отсече кметицата пред "24 часа", но не знаеше дали стопанинът, които го е наел, му е платил.

28-годишният работник на два пъти нея нощ атакувал бившия РПК магазин.

Помещението се намира на центъра на селото, под кметството, но е дадено под наем на местно семейство.

Магазинът бил вързан към частна охранителна фирма със седалище в Шумен. Областният град е на около 14 километра от селото

Младият мъж първо се опитал да строши едно стъкло на прозорец, но алармата се задействала и той се скрил в тъмнината.

Първо пристигнали охранителите, после собственикът, който констатирал, че няма липси.

После закрил дупката с шперплат. Като утихнало всичко крадецът пак се появил, успял набързо да избие шперплата и се вмъкнал в магазина. Докато колата на охранителите дойде, той успял да задигне няколко парчета салам и да грабне стотинките от монетника.

Единственият външен човек в малкото селце се оказал мазачът от Стефан Караджа. Нает бил преди седмица. Оказало се, че той вече е в полицейските регистри предимно за кражби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

До Анонименстар, архаичен български, на село още така говорят :)

18

Анонимен

преди 7 години

През 2012 ГЕРП прехвърли над 200 милиона евро от финансирането на малки и средни предприятия в селските райо към строителството на селски стадиони. Ето защо хората насело умират от глад, а стадионите пустеят.

17

Vulpes

преди 7 години

Истината е една!-"Гладът е по силен и от тока".Него оправдавам,само го разбирам. Да,не е трябвало да краде,но толкова сме се узверили един спрямо другиго,че нямам суми. Вода и хляб не се отказват на никого!!!

fallback