Снимка: Булфото, архив
fallback

Шофьор на автомобил, пълен с бежанци, се предаде в полицията в Лом и призна за нелегалната си дейност. Разкаялият се трафикант е бил част от канал за прехвърляне на мигранти към западната ни граница.

Край София са заловени още двама участници в престъпната група, които превозвали с коли още дузина чужденци, съобщиха за "Труд" от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник към 23.30 ч. лек автомобил "Шевролет калос" спрял пред сградата на Райнното управление на полицията в Лом. Водачът, Марин И. на 50 години от село Комощица, слязъл от колата и съобщил на дежурните пазители на реда, че превозва нелегално бежанци.

Униформените свалили от автомобила петима млади мъже. Момче на 16 се представило за афганистанец, друго на 18 години - за жител на Пакистан. Двамата показали карти от Държавната агенция за бежанците, според които имали статут на кандидат бежанци. Другите трима били без документи и съобщили, че са от Иран. Петимата мигранти са били задържани и разпитани пред районен съдия. Те ще бъдат изпратени в центъра в Бусманци.

При разпитите на чужденците и шофьора станало ясно, че групата е тръгнала от София заедно с още два автомобила, пълни с бежанци. Другите две коли обаче са били спрени и задържани от полиция край Костинброд. Успелият да се измъкне от полицейската проверка Марин разбрал, че няма да получи парите за курса си заради ареста на останалите и решил да се предаде заедно с чужденците.

Срещу него е образувано досъдебно производство за нелегален трафик на чужденци, за което го грозят до пет години затвор и глоба от 3 до 10 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

готин

преди 7 години

даааааааааа точно така е ще го цакат,ааааааа без

2

Анонимен

преди 7 години

Не се е покаял за нищо . Отмъщава си защото няма да вземе пари .

1

Исперих

преди 7 години

Човека се е разкаял и покаял от греха и престъплението си да прекарва ***, така че пуснете го да си ходи по живо по здраво. Когато някой се разкайва за лошите си дела трябва да му се окаже милост. Свалете досъдебното производство срещу него, защото не вие го заловихте а той сам се разкая и се предаде. Когато такъв човек се съкрушава в сърцето си и се покайва за греха си той променя пътищата си и се насочва към правдата, не бива да го наказвате строго а му сторете милост.

fallback