Снимка: Булфото, архив
fallback

Две от нелегалните фабрики за производство на цигари, разбити в Испания преди дни, са били изцяло с българско оборудване, съобщи пред БНР директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Oще по темата

Работниците са бивши служители на фабриките за цигари в Пловдив, Хасково, Пазарджик и Плевен.

Само в една от нелегалните фабрики за производство на цигари, разбити при съвместна акция на ГДБОП и испанските служби е открито оборудване за близо 7 милиона евро.

Двама от заловените общо 20 българи са били на доста високо ниво в структурата на престъпната организация.

"Фабриките се намират в близост до Малага, Саламанка и Толедо. Направени са в такива райони, които са апетитни за хора, които осъществяват такова нелегално производство на цигари, в близост до магистрали за бързо изнасяне на моторните превозни средства в големи пътни артерии", посочи Ивайло Спиридонов.

Той обясни, че първите информации за дейността на нелегалните фабрики е получена още през август миналата година.

"Периодично такива работници пътуваха от България за Испания. Доста голяма конспирация беше идването им на територията на Испания на тези работници. Естествено, те не отиваха веднага по тези фабрики. С дни обикаляха Испания с цел да заличат следите на тяхното движение", обясни Спиридонов.

Произвежданите цигари са били от неизвестни марки, които са се продавали в страните от Европейския съюз, обясни още директорът на ГДБОП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

alf

преди 7 години

От този месец Булгартабак възстанови износа спрян от м.април 2016 г.

fallback