Снимка: Dnes.bg

Срокът на проверката по случая с "Популярна каса" в Дупница е удължен с още 30 дни, съобщиха от прокуратурата. Искането е от страна на полицията, която извършва проверката.

Още по темата

Удължаването е с мотив, че не са получени всички документи и заради това, че продължава постъпването на нови жалби от потърпевши, изгубили спестяванията си.

Над 40 са жалбите до този момент от вложители в Кредитно-спестовната кооперация /КСК/ "Дупнишка популярна каса". Първата жалба е подадена в Районната прокуратура на 11 април.

В жалбите се сочи оплакване, свързано с изтичане на договорите на вложителите за срочна вноска в КСК, и искането за връщане на внесените суми. Въпреки че срокът за изпълнение на искането е приключил, вложителите не получили сумите, които внесли.

Жалбоподателите посочват, че офисът на Кредитно-спестовната кооперация в Дупница е затворен, а телефонът за контакт е изключен.

Във връзка с депозираните жалби с постановление на прокурор от Районната прокуратура в Дупница от 13 април на началника на РУ на МВР-Дупница е възложено извършването на предварителна проверка.

Държавното обвинение е дало указания за изясняване на обстоятелствата, с оглед на събиране на достатъчно данни за извършено престъпление. На 1 юни е разпоредена допълнителна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase