Снимка: Bulgarian Monasteries
fallback

Роми биха и душиха отец, при опит да оберат манастира му. Случката се разиграва в петък вечерта преди още да се мръкне.

Двамата крадци опитали първо да разбият помещение за инструменти към манастира "Свети Архангел Михаил", който се намира в подножието на Плана планина, на 3 километра от софийското село Кокаляне, пише "Телеграф".

Отец Геврасий чул странния шум към около 19:15 часа и излязъл да провери какво се случва.

Нападателите обаче не побегнали, а се нахвърлили върху духовника и започнали да го бият. Един от всичките го хванал за гушата, вероятно за да не вика за помощ. Престъпниците му отмъкнали мобилния телефон, както и около 200 лева. Виковете на други хора от манастира ги изплашили и двамата побегнали, без да могат да отнесат нещо друго със себе си.

Жалбата за случилото се е била подадена 25 минути след случката, обясниха от МВР. Кокаляне се охранява от полицейски участък в Панчарево, който е към Осмо РПУ, а до самия манастир се стига през гората.

Разследващите твърдят, че работят по случая и скоро ще има резултат. Практиката при подобни случаи е жертвата да даде описание на извършителите, след което полицаите показват снимки на крадци, засичани в района, и жертвата прави разпознаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Емил Николаев

преди 7 години

Аз съм против смъртната присъда! Такива като тия затвор за 400год.така както съдят в Америка и да ги спукат от работа в някоя мина!....

27

до Муслим

преди 7 години

Отецът може и да им е простил, но Господ няма да им прости! :)))))

26

Прав си

преди 7 години

До DjipsiНикой няма нищо против хора като теб.Нормално разсъждаващ човек няма да те счита за по-различен от останалите почтени хора от българската нация.

fallback