Снимка: Булфото, архив
fallback

Полицаи си играха цяла вечер да ловят пияни шофьори из добричкото село Росица. Общо трима солидно почерпени мъже зад волана бяха установени от полицията само в рамките на 2 часа,  съобщават от Областната дирекция на МВР.

Всичко започнало около 21 часа вчера, когато е получено съобщение за възникнало ПТП в село Росица. Установено е, че водач на лек автомобил "Опел" с варненска регистрация при преминаване покрай паркиран лек автомобил "Шкода" е ударил леко колата и е напускал мястото на произшествието.

От проведеното разследване е установен извършителят на деянието -  56-годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. При извършената проверка за употреба на алкохол с дрегер, цифровата индикация отчела наличието на 1,87 промила в издишания от водача въздух.

Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Час по-късно - около 22:00 часа, в село Росица е спрян за проверка лек автомобил "Дайхатсу" с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол е установено наличието на 2,73 промила в издишания от водача въздух.

С полицейска мярка за 24 часа е задържан 42-годишния шофьор.

За шок на униформените само час по-късно в същото село е спрян за повторна проверка същият лек автомобил "Дайхатсу" с добричка регистрация, но с нов шофьор.

При извършената проверка с дрегер, цифровата индикация отчита наличието на 3,6 промила в издишания от водача въздух.

38-годишният водеч също е в ареста за 24 часа. По случая е образувано трето бързо полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Жител на селото

преди 7 години

Това ли е проблемът на полицаите - на село карали пияни? Колко произшествия има в селата с пияни водачи - предполагам, че са 0.00001 процент. В Росица имаме средно 1,4 общо петепета (ПТП) на година - от трезви и пияни. Аз като пийна карам по-внимателно от трезвен.

10

Анонимен

преди 7 години

Затвор няма да ги спре. Ще ги спре това, което навсякъде по света е доказало, че спира - неизбежност на наказанието за всяко нарушение.

9

Анонимен

преди 7 години

По селата масово така се кара, първо защото са си пияници, второ, понеже знаят, че полиция там няма - това е инцидентен случай. После и без книжка ще карат мъртво пияни. Само затвор временно ще ги спре.

fallback