Снимка: Булфото, архив
fallback

Сигнал до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главния прокурор Сотир Цацаров внесе общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той е свързан със системни нарушения на обществения ред в пазарджишкото село Алеко Константиново, извършвани от жителите на ромската махала.

Контрера е получил редица жалби и сигнали от хора на селото, които се оплакват от ежедневен тормоз.

Местните са пропищели от побои, заплахи, опити за взлом, нарушение на правилата за движение по пътищата, склоняване към проституция, продажба на цигари без бандерол.

С писмото до МВР и Прокуратурата ВМРО иска да се проведе спецоперация за възстановяване на обществения ред на територията на селото.

Контрера твърди, че има и данни, че служители на МВР оказват съдействие на престъпниците и не водят по установения ред процесуално-следствени действия.

Общинарят настоява да бъдат изпратени и части на жандармерията, докато бъдат установени лицата, фактите и обстоятелствата по описаните случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

****

преди 7 години

Трябва да бъде въведена в наказателният кодекс,присъда,тежък физически труд,и тогава всичко ще си дойде на мястото

23

Анонимен

преди 7 години

Оставете ги да направят от България лунен пейзаж. А младите българи към Т2. Да му мислят тия на жълтите павета кой ще им прави брутния ВП. Това е бъдещето на тази територия.

22

Бъдещето

преди 7 години

Днес се случа на село утре в града и нищо не може да се направи за да се избегне.

fallback