Снимка: Агенция Митници

Служители от мобилна митническа група откриха при проверка в автобус на "Капитан Андреево" 1115 чифта сандали, чехли и маратонки от различни марки, 167 кутии цигари и 4,5 килограма нарязан тютюн за пушене, съобщават от Агенция "Митници".

Автобусът е бил с българска регистрация и е пристигнал на граничния пункт от Турция. Двама от пътниците са декларирали 167 кутии с цигари без български акцизен бандерол от различни марки и 1,5 килограма тютюн за пушене. Друг пътник е декларирал, че пренася 470 чифта чехли и 120 чифта сандали.

Превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка, при която митническите служители открили в тоалетната на автобуса 320 чифта сандали и 205 чифта маратонки с логото на няколко световноизвестни марки. В личния багаж на един от пътниците били намерени 3 килограма нарязан тютюн за пушене.

Декларираните сандали, чехли и маратонки, както и тютюневите изделия, са иззети с разписка за митническо направление, а за недекларираната стока са съставени три акта на пътници от автобуса за нарушение на Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase