Снимка: архив Булфото
fallback

Престъпните групи в България са 424. Те са децентрализирани и динамични. Местят се според местата, на които най-лесно могат да извършат престъпната си дейност, но полицията и в частност ГДБОП ги наблюдава.

Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след заседание на парламентарната комисия по вътрешен ред. Тя бе изслушана заради стрелбата в Слънчев бряг, при която бе ранен един от лидерите на престъпния свят Димитър Желязков, а негов гард беше убит.

Бъчварова припомни, че МВР е командировало 183-ма полицаи в Бургас за летния сезон.

Тя обясни, че за да се избегнат ситуации като стрелбата срещу Митьо Очите, са нужни непрестанни проверки не само на МВР, но и във всички институции. Бъчварова оцени работата на местната полиция след инцидента като адекватна.

Разследващите ще продължат да уточняват причините, довели до престрелката в курорта, макар да знаят, че тя е заради паркомясто, стана ясно още от думата на министъра.

Не е имало политически и полицейски чадър върху Митьо Очите, каза Цветан Цветанов след заседанието, цитиран от "Фокус". По негови думи, след като групите са децентрализирани, трябва да има по-добра координация между отделните служби за сигурност, за да се знае предварително, когато престъпните контингенти са на нова територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

По голема БАНДА от тия горе-НЕМА !

16

турист

преди 7 години

От Парламента по голяма групировка няма ,защо няма арестувани и защо не ги следят !

15

Неа

преди 7 години

И като изброи какво ???

fallback