Снимка: Facebook
fallback

Турски гражданин от кюрдски произход, издирван за тероризъм от съдебните власти в Турция, е бил задържан на летището в Бургас.

Задържаният е Алмис Микаил, съобщиха за БТА от Окръжния съд в Бургас.

Днес магистратите ще разгледат наложената мярка за неотклонение на задържания.

Алмис Микаил е обявен за издирване чрез Интерпол. Той е задържан летището в Бургас на 17 юни. Има искане от турската страна за екстрадицията му.

Престъплението, за което той се издирва, за да бъде съден, е участие във въоръжената терористична организация ПКК и за извършване на терористични действия - въоръжено нападение над села.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

PD

преди 7 години

Михаил Алмазъ е възможно да е и от гръцки произход, с тюркска окраска. Определено ни е пратен, през евроатлантическите френски тайни служби. Притежава френско гражданство. Вероятно е изпълнител, от лобито на заверата (военолюбците). Така че, явно службите ни са информирани добре. Връщам си думите назад. Спете спокойно тези дни. Атентати у нас за сега се отлагат.

17

!

преди 7 години

Алмис Микаил - къв кюрд е тоя, тоя си е чист арменец...

16

Анонимен

преди 7 години

"Алмис Микаил е обявен за издирване чрез Интерпол. Той е задържан летището в Бургас на 17 юни. Има искане от турската страна за екстрадицията му."Да им го върнат само при условие, че незабавно ще започнат да спазват договора за реадмисия и ще си приберат всички заловени имигранти.

fallback