Снимка: Reuters, архив
fallback

Гранични полицаи откриха 20 незаконни имигранти, опитали да преминат през ГКПП-Лесово, съобщиха от МВР.

Към 9:30 часа за влизане в страната пристигнал товарен автомобил "MER", управляван от 60-годишен турски гражданин. ТИР-ът бил натоварен с трактори.

Дежурният граничен полицай извършил проверка с газ-анализатор, при която били отчетени завишени стойности на въглероден двуокис с товарния отсек.

Последвал оглед на камиона и при проверката на товарното помещение граничните полицаи открили до тракторите 10 незаконни имигранти без документи за самоличност, по техни данни сирийци. Шофьорът и имигрантите са задържани.

Вчера на ГКПП-Лесово граничните полицаи задържали други 10 незаконни имигранти - с афганистански паспорти.

Нелегалните пътници са открити с газ-анализатор в товарен автомобил "Рено" с румънска регистрация. През изминалото денонощие граничните полицаи са спипали общо 215 имигранти.

62 от тях са се опитали да влязат незаконно от гръцка територия в района на ГПУ-Ново село, но са били засечени с термовизионни устройства и след като са видели нашите патрули, са се върнали обратно. За случаите са уведомени гръцките власти.

Граничните полицаи на българо-турската граница са предотвратили опитите за нарушения на границата на другите 155 имигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

Moje bi Turkey prodava komplekt ' traktor + traktorist" .

3

Анонимен

преди 7 години

Гласувал за Ердо или фен на Гадост.

2

Анонимен

преди 7 години

Обикновено хващат 10-15% .

fallback