Снимка: архив Булфото
fallback

Полицай се изхитри и поиска подкуп за едно и също нарушение на пътя – на отиване и на връщане на автомобил покрай поста му.

Сметките му обаче излезли криви, защото след като се изплатил, нарушителят го издал на тел. 112.

Случката се разиграла в нощта на 20 срещу 21 април в Харманли. Полицаят, който е служител на местното управление, спрял шофьор на "Голф" на улица в града. 43-годишният мъж зад волана нямал книжка и вероятно карал пиян.

Униформеният нямал правомощия по Закона за движение по пътищата и трябвало да уведоми за случая дежурният в управлението да изпрати служители на "Пътен контрол". Вчесто това обаче полицаят поискал 50 лева на шофьора, за да не му съставя акт.

Нарушителят си платил и заедно със спътника си отпрашили към близкия магазин.

След като напазарували се върнали по същия път, а там отново били спрени от същия полицай. Униформеният си поискал нов подкуп – от 20 лева. Спътникът на виновния шофьор ги дал, а после двамата подали сигнал на тел. 112.

На провинилия се полицай е взета мярка за неотклонение "подписка". Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, назначени са експертизи, извършени разпознавания и др. По случая се води досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 7 години

Той хубаво го е издал, ама това не го оправдава, че е карал пиян и без книжка. Той наказан ли е, или понеже е направил "велико дело"(какъв шок - корумпиран полицай!!!) - ще му се размине и утре ще прегази някого?

23

Перко

преди 7 години

Пича е коректен. Прави отстъпка за редовни клиенти

22

хитър петър

преди 7 години

А ще стане ли хитрец без униформа?

fallback