Снимка: архив Bulphoto
fallback

Абитуриентите едва ли ще се стреснат от по-високите глоби, те са само една малка част от мерките, които трябва да се предприемат, коментира пред "Фокус" експертът по пътна безопасност и бивш директор на КАТ комисар Алекси Стратиев.

Oще по темата

По думите му, работата на полицията е не само да гарантира добър контрол по време на баловете, но и да подпомага провеждането на празниците.

"Пътната полиция подпомага провеждането на тези празници, като на много места се създава организация за безопасното придвижване на абитуриентите. Нека да разберем, че и това е нещото, което по някакъв начин ограничава произшествията", поясни той.

"Много е важен и контролът в последващите часове, тъй като тогава вече се размива и организацията, но тук споменавам и родителите. По никакъв начин на абитуриентите не им трябват автомобили. Родителите не би трябвало да позволяват те да ползват автомобил в празничната вечер", каза още експертът.

Алекси Стратиев коментира и новите правила за издаване на шофьорски книжки. Според него провеждането на изпити извън школите ще гарантира обективността на изпита и концентрацията на изпитите на едно място ще е предпоставка за засилени мерки срещу преписвачите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

Като се пребият, сами ще са си виновни, нека си висят

12

Анонимен

преди 7 години

Да се показват. Защо трябва да ги глобяват? Това си е тяхна работа.

11

Анонимен

преди 7 години

Ако си нормален и възпитан човек, няма да правиш глупости без значение дали има глоби или не. Останалите да ти трошат главите, какво значение има, така или иначе няма да излезе кой знае какво от тях...

fallback