Снимка: БТА

Двама служители на МВР-Благоевград са настанени в болница, на други шестима техни колеги е оказана медицинска помощ. Задържани са деветима футболни фенове, хвърляли камъни и бутилки през оградата на стадион "Хр.Ботев" и причинили наранявания на униформените, съобщиха от МВР.

Полицаите са пострадали преди и по време на футболната среща от "А" група между тимовете на Пирин и Левски в Благоевград.

Досъдебно производство за извършено престъпление по чл. от НК е образувано срещу деветимата футболни фенове, които са задържани в ареста на полицията.

По първоначални данни, заради закъснение и невъзможност да си купят билети за мача, те не били допуснати да гледат футболната среща на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, състояла се вчера от 20:30 часа.

В отговор на категоричния отказ закъснелите запалянковци започнали да хвърлят камъни, бутилки  и др. предмети през оградата. В създалата се ситуация били ранени осем полицейски служители, които били на служба.

На шест от пострадалите е оказана медицинска помощ и са освободени за домашно лечение, двама от униформените са настанени за лечение в болница с комоцио и без опасност за живота.

Продължава работата по образуваното досъдебни производство и изясняване съпричастността на задържаните към извършеното деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase