Снимка: Архив Bulphoto
fallback

ужители от РУ Елхово задържаха група от 8 мъже на възраст от 22 до 33 години за кражба на меден проводник, жители на селата Мелница и Лесово. Това съобщиха от ОД на МВР - Сливен.

Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е проведена на 13 май на територията, обслужвана от РУ Елхово.

В хода на разследването станало ясно, че между 5 и 10 май в близост до Елхово осмината прокопали тунел под оградата на имот и откраднали 700 метра меден проводник, собственост на телекомуникационна компания.

Нанесената щета е на стойност над 30 000 лева. В хода на работата по случая са открити и иззети 120 кг от откраднатия меден проводник, подготвен за продаване, както и техническите средства, послужили за извършване на престъплението.

Задържаните са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършеното престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.4 вр. чл.194, ал.1 от НК. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Елхово един от мъжете - 33-годишен жител на село Лесово, остава в ареста със 72-часова мярка “Задържане под стража”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Били гладни, да бе да! Ако бяха гладни щяха да крадат хляб, а не проводници за 30 хиляди. Ама номер 8 май не е виждал ... и за това не знае за какво става дума! Трябва да се разходи до някое гето да ги види "гладните" ромки целите в злато.

8

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 8Да, ама като им предложиш храна, отказват. Искат пари, извод -хич не са толкова гладни. Да не говорим за 10 вида помощи, които сигурно получават. Гладни са пенсионерите с минималните пенсии. Да не говорим, че тези са и млади мъже, така че явно само мързела ги спира да работят. Я, колко работа има и по строежите и в селското стопанство, ама никой не ще да работи. Брането е по-лесно.

7

Анонимен

преди 7 години

А, моля ви се, да бъдем коректни. Те не са крали, те са брали проводници. Освен това при тях е "културна особеност" и ние сме длъжни да се съобразяваме с културата и традициите им. :))

fallback