Снимка: Булфото, архив
fallback

Съвместна спецоперация за противодействие на престъпления против митническия режим, данъчната и осигурителна система стартира на територията на София, съобщават от МВР.

В спецакцията, стартирала днес на територията на София, участват служители на ГД "Национална полиция", СДВР, Агенция "Митници", НАП, ДАНС и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Екипите извършват проверки на складови помещения в стоков базар "Илиянци", както и на други търговски обекти в столицата. Контролът е насочен приоритетно към фирми, осъществяващи търговска дейност със стоки за широка употреба, с произход страни, извън Европейския съюз.

От вътрешното министерство посочват, че целите на проверяващите са идентифициране на некоректно търговско поведение, ощетяващо фиска, и мониторинг по спазването на изискванията за качество на разпространяваните стоки, разписани в европейските директиви.

Екипите извършват и действия по установяване на т.нар. фирми-фантоми, използвани за фиктивни сделки с цел укриване и невнасяне на данъци.

Към момента от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са съставени 7 акта за установени административни нарушения и са издадени 7 разпореждания за преустановяване на търговска дейност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Койтосиискам

преди 7 години

Данс и мвр вир сте превърнати в семейни фирми, облагодетелстващи вас и вашите деца. Корупцията и роднинските ви връзки като служители ще излязат на показ. Очаквайте ни!

6

Кирил Софийски

преди 8 години

Пффффф! Как мислите дали ще открият измами там ?!?! А всички виждаме измамите , но всички ни устройват ! А тия убавци от 26 години дирят измамите там и така все не ги откриват ! Защо ли ?!?! Как мислите ?

5

PD

преди 8 години

Сетила се Мара да се побара. Няма да се учудя, ако скоро по новините намерят самозастрелял се няколко пъти висш държавен служител, може и бивш. Изчезват черните пари, и то в големи количества, защото изчезват и другите. А китайската мафия не обича да се сменят в движение правилата. То всъщност никоя не обича.

fallback