Кадър: БНТ
fallback

Един от младежите, пребити от роми в Раднево, разказа, че с приятелите му са били заплашвани от близки на биячите докато са лежали в тежко състояние в болницата.

"Чуваше се, че са подготвяли група от роми, които са идвали да ни довършат тук, но нещо ги е спряло", каза Георги Николов пред БНТ.

Той и Цветлин Кюстендилски, двама от тримата младежи, след чийто побой Раднево се вдигна срещу ромите в града, днес бяха изписани от болница. Те бяха настанени там след зверски побой за отнето предимство на пътя преди повече от седмица.

Oще по темата
Георги и Цецо благодариха за подкрепата на своите съграждани и настояха биячите им да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Двамата младежи разказаха, че все още не са се възстановили напълно, но са готови да присъстват на поредния протест срещу ромите в Раднево.

Георги и Цветелин разказаха, че инцидентът станал за минути. Един от ромите отнел предимството на техния автомобил и така възникнал спорът.

Двете групи се разделили без проблеми, когато изведнъж младежите били нападнати и пребити.Те са убедени, че и този път побоят е щял да бъде прикрит, както всички останали, извършвани от ромската фамилия.

"Ако беше станало някъде на не видно място, със сигурност. Обаче просто се случи на места, на които има много хора и нямаше как просто", каза Цветлин.

Двете момчета категорично отрекоха да са имали някакви взаимоотношения с фамилията на Калчо Иванов - Сурай. Познавали се със сина му.

Третото пострадало момче Живко Жеков, който претърпя животоспасяваща операция, остава за лечение в болницата. Състоянието му е стабилно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Толерирай Това

преди 7 години

Е,дотук с толерантността към Различните...от толерастите.(санскритските букви явно не се разчитат от софтуера)

17

Анонимен

преди 7 години

Много пъти съм подавал заявки към един малко познат отдел на МВР, заявки относно ликвидация на *** гета, земни чистки и масово изтребване на ромите в България. Хората от малко познатия отдел на МВР са единодушни с мен защото ние се знаем от едно време, но подобно решение се одобрява от 3-*** "буфера" преди президента да го съобщи публично, но едва ли това ще стане тъй като при първите 100 изколяни роми ще стане гражданска война и ЕС ще го сметне за нехуманитарно а НАТО ще ни насоли с бомби

16

Стар набор-продължен

преди 7 години

Все пак голяма част от офицерите и старшините малко неудобно, по-точно срамежливо, споделяха с нас, че добре сме сплашили ц...те и се застъпиха за нас да не получим по-големи наказания. Но това беше в далечната 1973, тогава нямаше БХК и европейски безценности...

fallback