Снимка: Facebook
fallback

Шефът на клиниката по ортопедия в болница "Света Анна" проф. Стефан Станчев е бил поръчан от свои колеги.

Причината е, че им е объркал схемите с купуване и продаване на изкуствени стави. Това е основната версия, по която работи полицията, съобщиха източници от МВР пред "Телеграф".

Oще по темата

Припомняме ви, че проф. Станчев беше пребит почти до смърт в началото на април от двама маскирани и въоръжени с метални палки пред блока му в столичния кв. "Белите брези". Вследствие на жестокото нападение лекарят загуби едното си око.

"Мотивът за побоя над проф. Станчев е финансов. Подозираме, че се е намесил в схема с купуване на консумативи при операции, които са изключително скъпи, и така е нарушил паричните потоци към други хора", коментират криминалисти от сектор "Убийства", които водят разследването.

В момента се проверяват всички доставки на стави и други консумативи, които са изключително скъпи и се заплащат най-често от пациентите.

Самият професор пък категорично отказвал да говори пред разследващите каква би могла да е причината за зверския побой с аргумента, че няма представа. Единственото, което споделил е: "Дойдоха и ме биха", след което описвал начина, по който са го малтретирали.

"Докато обаче не разплетем случая, не се отхвърлят и други възможности. Странното е,че нито професорът, нито съпругата му ни съдействат", допълниха полицаите.

Това е втори побой над проф. Станчев. Първият бил миналата година, но бил по-лек и не бил подаден сигнал в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Немо

преди 7 години

Пациента плаща 4500 лева за изкуствена става от които фирмата доставчик връща 2000 лева на проф. Станчев! Така пациента не вижда че плаща на професора и тръби как той не му взел една стотинка! Да ама не! Чичко Станчев си слага по 20 бона на месец в джобчето.

24

М СЕВСТРА

преди 7 години

До МорскиТИ БЕЗКОРИСТНО ЛИ ПЛУВАШ В МОРЕТО, ИЛИ ТИ ПЛАЩАТ? Я ГО ВИЖ ТИ ДОКАТО СТИГНЕШ ДА СИ ДЪРЖИШ ОНАЯ РАБОТА МИНАВАТ 10 ГОДИНИ УЧЕНЕ ОТВОРКО! ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА НЯМАТЕ УВАЖЕНИЕ НИТО КЪМ ЛЕКАРИ НИТО КЪМ М СЕСТРИ ЗАТОВА И ПОЛУЧАВАТЕ ТОВА КОЕТО СТЕ ЗАСЛУЖИЛИ!И КОЯ Е ДЪРЖАВАТА ДЕТО ЕДИН ЛЕКАР ВЗИМА ТАКАВА ЗАПЛАТА! Я ВИЖ ТИ КОЛКО СИ БИЛ ВЕЩ ПО ВЪПРОСА!

23

Скрийм

преди 7 години

Повечето говорите пълни Глупости и си нямате хал хабер специално от Медицина! Цялата Държава е деградирала вмомента, а Медицината е част от нея, какво очаквате, естествено е в малка или по голяма степен Деградацията да обхване и нея..Въпреки всичко се работи добре и има добри Специалисти, но Хората очакват вмомента в който стъпят в Болница и да се оправят като с магическа Пръчка, а такъв Филм няма..а как е възможно на един лекар да се дават 500 лв, по малко от Бачкатор в колбасарски цех...

fallback