Снимка: Булфото
fallback

Крадци обраха църква край Банско навръх Великден. В нощта срещу Възкресение неизвестни са проникнали в храм „Свети Георги Победоносец” и са отмъкнали касата с дарения, съобщи Нова тв.

Обирът е станал веднага след Великденската служба, когато свещеникът си е тръгнал и заключил храма. Извършителите влизат през прозореца и задигат касата с дарените от миряните около 1500 лв. дарения.

"Един грозен вандалски акт, едно светотатство, едно богохулие и един неприятен момент, но за съжаление в днешно време всичко е възможно", категоричен е отец Филип.

Това е трети обир на тази църква, изградена изцяло с дарения на миряни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

Тези гадове, които са посмели да направят такова нещо, вече са си подписали или смъртната присъда или живот с много ама много страдания ! Скоро ще си платят за стореното... Господ няма да забрави да им отдаде дължимото !

16

геурска му работа

преди 7 години

Две сестри-гастрольорки са задържани от полицията в Панагюрище, докато обирали кутия с дарения в църква.Свещеникът от храма "Света Богородица" обаче видял сестрите, които се оказали от Бяла Слатина и се обадил в полицията.Униформените установили, че това двете сестри с помощта на специално пригодена назъбена шина успели да извадят от кутията шест банкноти, всяка с номинал от 100 лева.12 април 2016г

15

геурска работа

преди 7 години

Поп бие и ругае 90-годишна монахиня в манастира Св. Атанасий в с. Златна ливада до Чирпан и й взема пенсията. Това разказали поклонници пред Монитор, а една от посетителките дори записала грозната сцена на телефона си. Попът е архимандрит Борис, а монахинята сестра Макрина. Разбрахте ли защо ви наричат безверници ..ха.ха

fallback