Снимка: Dnes.bg
fallback

Общ преглед
"Направо страшен удар беше, беше много неприятно". Така очевидецът на тежкия инцидент в Карлово Енчо Златанов описва момента, в който джип с пиян шофьор помете майка и 2-годишната й рожба.
Oще по темата


Жената и детето пресичали, когато лек автомобил спира, за да им даде път с предимство. В този момент зад него с висока скорост се движел джип, управляван от 30-годшен водач.

За да избегне удара, водачът на джипа решава да избегне колата и да я изпревари. Въпреки опита обаче, удря задната лява страна на лекия автомобил. После помита пресичащите майка с дете, след което продължава и се качва на тротоара. Спирачен път на мястото липсва.

"Ако не ни беше ударил малко да му се намали скоростта, щеше да се стигне до по-фатален удар, картината беше страшна, имаше много кръв", разказва още Енчо Златанов.
 
Пострадалите са откарани в болница. Детето е оцеляло по чудо, като колата е минала върху него без да го закачи.

Майката е с охлузвания по тялото, но животът й е вън от опасност.

Алкохолната проба на виновния водач е 2,2 промила. Той е арестуван от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Правосъдие

преди 7 години

Този не искам да го съдят, а само да ми го дадът... да му покажа как се пие, така поне ще съм сигурен, че повече няма да пие!!!Това си е опит за убийство, ако сме в някоя бяла държава, поне 20 годинки на топло.

26

Ще има катастрофи

преди 7 години

По света знаят, че когато ограничението на скоростта е под безопасната скорост за пътя, катастрофите се увеличават. В България правят обратното - на път с безопасна скорост от 90-100 км/час, слагат ограничение от 50-60 км/час и после се чудят защо има много катастрофи. За да се намалят слагат ново ограничение, примерно 40-50 км/час, но за тяхна изненада катастрофите се увеличават при новото ограничение. Преди години разрешената скорост в населено място беше 60 км/час, сега е 50 км/час, а МПС-та

25

Анонимен

преди 7 години

Докато КАТ не започне да глобява за всяко нарушение, винаги ще има много катастрофи. Сега КАТ глобява за едно на всеки сто хиляди нарушения. Това означава само едно - сега КАТ не работи, а когато не работи контролния орган на държавата, нарушенията са много и е нормално да се увеличават, въпреки че под диктовката на КАТ, депутатите записват в закона все по-високи глоби и така ... 26 години.

fallback