Снимка: архив Булфото
fallback

Ловец, който застрелял куче от породата "каракачанка", бе наказан с глоба от 1500 лв. Присъдата на Районния съд в Панагюрище срещу мъж от село Бъта бе потвърдена и от пазарджишкия Окръжен съд, като магистратите освободиха от наказателна отговорност стрелеца, но го осъдиха на паричната санкция, както и да плати 500 лв. разноски по делото.

Това е първото по рода си дело за умъртвяване на четириного, което се гледа в Пазарджишкия съдебен окръг, коментират магистрати, цитирани от в. "Монитор".

Мъжът бе признат за виновен, че на 5 октомври 2015 година в местността "Рангелица" край Бъта е проявил жестокост към каракачанската овчарка и е причинил смъртта на кучето, като го е прострелял с малокалибрено нарезно оръжие с неустановени марка и модел.

Кучето било собственост на човек от същото село, който гледал животни в обори, имал и четири овчарки, за да ги пазят.

След като го застрелял кучето, мъжът се качил на джипа си и отпрашил към селото, но свидетел на зловещата случка станал стопанинът на каракачанката, който повикал полицаите. Аутопсията на убитото четириного показала, че кучето е издъхнало след разкъсване и контузия на десния бъбрек и левия бял дроб, а като доказателство за прострелването в тялото на кучето-пазач бил открит проектил, калибър 22 LR.

Кучето струвало на собственика му 1500 лв., които стрелецът му изплатил още преди да тръгне делото в съда, но наказанието не му се размина.

Магистратите счетоха, че убиецът е действал с пряк умисъл и жестокост, използвайки огнестрелно оръжие, опасно за хора и животни. Още повече, че в близост са се намирали двама свидетели и едно куче, което е играело с простреляното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

lifestyle

преди 8 години

До Respektнещастник днес е убил кучето утре така ще убие и човек бе какво да ти обяснявам същия *** си !

20

101010101010

преди 8 години

До 99999Никога не са ме ръфали кучета щото съм смел красив и умен. И нямам целулит. Това е грозно. Аз да не съм жена.

19

Respekt

преди 8 години

Уважавам делото на ловеца, без да уважавам професията му. През уикенда една каракачанка щеше да ме изяде заради това, че минах по улицата а тя имала малко кученце. Или по-скоро излезе от портата на двора си и се метна връз мен. Жалко, че нямах патлак за да я разстрелям на място, но имаше камъни и те ме спасиха. И добре, че децата не бяха с мен. А само преди месец идваше да се гали. Не ме пусна да си продължа до моята порта, ама вече е ясно, че ще я утрепам преди да е налетяла на някои деца.

fallback