Снимка: flickr

Пореден случай на убийство на възрастен човек в дома му констатира полицията. Жертвата е самотноживеещ мъж на 71 години от харманлийското село Свирково.

Петима младежи са задържани за убийството, съобщиха от МВР в Хасково.

Още по темата

Сигналът за откритото тяло на дядото е получен на 21 април в Харманлийското районно управление. Пристигналият на място автопатрул е уведомил незабавно съдебния лекар, който след направената аутопсия е констатирал, че на мъжа са нанесени удари по лицето, които могат да са причинили смъртта.

На 23 април, след проведени оперативно-издирвателни действия, са задържани петимата младежи от селото – четирима на 16 години, петият - на 18 години.

В хода на работата станало известно, че младежите са му нанесли удари с дървени колове и ограбили от стареца 500 лева, след което избягали, съобщи "Дарик".

Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Младежите са с прокурорска мярка на задържане.

Междувременно днес стана ясно, че Окръжната прокуратура във Враца ще внесе в съда искане за мярка за неотклонение "задържане под стража" за друг младеж – 18-годишен, убил 87-годишна баба в село Малорад.

Тялото на 87-годишната Цветана Ниновска, която живеела сама, било открито от служител на ВиК. В дома й били намерени разхвърляни вещи и документи. По първоначални данни от огледа на трупа на жената са констатирани следи от удари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase