Снимка: Flickr

45-годишен британец е арестуван за зверско убийство на своя сънародничка в село Раданово, Община Полски Тръмбеш. Мъжът е един от двайсетимата заселници в селото и живее там от 6 г.

Още по темата

Престъплението било извършено в събота, но трупът на 68-годишната жена бил открит едва в понеделник вечерта. Възрастната чужденка живеела сама в къща, която си купила преди десетина години в Раданово.

Англичанката свободно говорела български език. Неина съседка, с която всеки ден се събирали на кафе, в неделя отишла в дома на чужденката, защото се притеснила, че не я е виждала два дни.

Жената заварила жилището отключено, не забелязала следи от тършуване, но от стопанката нямало и следа, пише "Труд". Съседката подала сигнал до полицията. Униформените търсили британката най-напред в кладенеца в двора на къщата й на ул."14-та" заради съмнения, че може да е паднала, докато е вадила вода.

На място пристигнали и огнеборци, които да окажат съдействие на полицаите. Пожарникарите осветили герана със силни прожектори. Водолази дори се спуснали до дъното, но англичанката не била открита.

Ден по-късно пастири забелязали трупа на убитата жена в безлюдна местност. Когато пристигнали, полицаите я намерили с разбит череп, а тялото лежало захвърлено в храстите на брега на Янтра. Мъртвата британка била откарана за аутопсия в областната болница във Велико Търново.

Още в понеделник вечерта бил арестуван 45-годишният британец. Основната версия за кървавата саморазправа са 3000 лв., които Кристина Симпсън била изтеглила ден преди да бъде нападната.

Сънародникът й, който искал да се докопа до парите, я умъртвил с многобройни удари с чук по главата. След това завлякъл тялото и извън Раданово и го скрил в драките край реката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase