Снимка: flickr
fallback

Млада жена от Сливен бе задържана от полицията, след като се опита да купи скъп мобилен телефон на изплащане, но с чужда лична карта, съобщиха от Областната дирекция на МВР за "Труд".

28-годишната жена посетила магазин от известна верига за бяла и черна техника в центъра на града. Насочила се към смартфон за няколкостотин лева.

Кандидатствала да го плаща разсрочено. Личната карта, която представила, не била фалшива, но била издадена на съвсем друга жена. Служителите веднага се усъмнили, че клиентката се опитва да ги измами. Докато уж обработвали документите, се обадили в полицията.

Щом пристигнали криминалистите, отдалеч познали заради кого са ги извикали. Жената вече няколко пъти била хващана заради дребни кражби и измами. Обяснението й този път било: "Закъсах за пари. Щях да продам телефона, за да изкарам някой лев".

Криминалисти допускат, че измамницата вероятно е откраднала или намерила някъде чуждия документ за самоличност.

Тя ще бъде изправена пред съда по бързото производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

една

преди 8 години

добре де: "Щом пристигнали криминалистите, отдалеч познали заради кого са ги извикали. Жената вече няколко пъти била хващана заради дребни кражби и измами."когато става въпрос за рецидив няма ли вече някакво по-сериозно наказание. Не може всеки път условно и тя да си краде на поразия. А колко пъти не са я хванали дали се замислят съдиите, когато и четат поредната смешна присъда. Ето затова на такива едно време са им резвали ръчичките, като не може по друг начин така със сигурност няма да краде

3

Дедо

преди 8 години

На 28г ше е някоя стара вече миганка, сигур има и правнуци!

2

Анонимен

преди 8 години

Браво! Хитрата сврака, с двата крака.

fallback