Снимка: Архив Reuters
fallback

Европол разби българска мрежа за проституция в Италия. Общо 12-има българи са обвинени в трафик на хора и подтикване към проституция в рамките на операция, наречена "Българска сянка".

Сънародниците ни организирали канал за прехвърляне на български момичета в италианския град Пескара, на Адриатическото крайбрежие. Там те контролирали бизнеса със сексуални удоволствия, често в конкуренция с румънци. Според следователите печалбата била минимум 50 000 евро на месец, предаде Нова тв.

Разследването на италианската полиция е започнало през изминалия септември. Малко по-късно се включили и българските власти и Европол. В България следствието било концентрирано във Видин и София.

В четвъртък българските власти екстрадираха в Италия семейството Розалия и Ерменко Георгиеви, считани за едни от организаторите на мрежата. Все още се издирва лидерът на бандата Тодор Тодоров, осъждан многократно, включително и за убийство.

Осем са българките, жертви на схемата, които били заставени да проституират чрез заплахи към близките им в родината.

Въпреки това, само една от тях се е съгласила веднага да сътрудничи на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Крум

преди 8 години

От друг източник: "Командващият разследването майор Масимилиано ди Пиетро показа пирамидалната структура на организацията. Тя поразително прилича на родословно дърво, тъй като в нея са влизали почти всички мъже и жени от две ромски фамилии. За 12 от тях има конкретни данни, че са замесени, но в схемата са общо 33-*** души. Почти всички са ***, основно от Видин, някои разселили се в София и части на Северозападна България. Хванати са 16 ***, също от ромски произход."

12

Анонимен

преди 8 години

В същата акция са задържани и 19 поданички на ПУТИН

11

Анонимен

преди 8 години

Ne pisi romi a bg mreja znaci bilgari kak nevi idva na rabota vednaga romi kazvate ama Za sijeleniye kazvat bilgarska mreja podcertavam bilgarsa ane romska pravitese na budala zastoto nevi idva hubavo nali ama tova razbiram romite yako sa karali na bilgarite ce taka boli

fallback