Снимка: МВР

48-годишният таксиметров шофьор Петър Стефанов, който полицията издирва за убийство на 29-годишна жена, е живеел на семейни начала с нея. Припомняме, че снощи той блъсна няколко автомобила в столичния квартал "Люлин", опита да се удари челно с движеща се кола, а после избяга след неуспешния опит да сложи край на живота си.

Още по темата

"Той няма официален брак с убитата жена, живели са на семейни начела, имат 13-годишно момиченце, което в момента е под нашите грижи", обяви шефът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Маринов разказа, че по тялото на младата жена имало множество прободни рани.

"Във вторник вечерта получихме сигнал, че в апартамент в блок 238 в квартал "Надежда" е открито тяло... Получихме и сигнал за пътно произшествие със седем автомобила, един от които е таксиметров. Инцидентът е станал пред блок 546 в "Люлин", уточни Маринов.

"Можем да направим извода, че двата инцидента са свързани, а извършителят най-вероятно е един и същ", каза още комисарят пред Нова тв.

"Най-вероятно той умишлено е предизвикал катастрофата, но това ще се установи, когато го задържим. Можем да работим и по версията за опит за самоубийство", каза още Маринов.

В таксито му е намерена битова газова бутилка и полицията се съмнява, че с нея той е искал да се самоубие.

Шофьорът е избягал от болницата, след като снощи е бил настанен там след катастрофата.

МВР вече разпространи снимката на мъжа и призова всички, които имат информация за мястото, където той се намира, незабавно да се обадят в полицията като обещаха, че анонимността на всички ще бъде гарантирана.

Хората, които имат информация за местонахождението му, могат да сигнализират на тел.: 112, 02/987 77 77 или в най-близкото поделение на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase