Снимка: Нова тв
fallback

Питбул е нахапал лицето на 5-годишно дете. Инцидентът е станал в неделя в жилищен комплекс край Нови хан.

Петгодишният Сашко карал колело, когато съседското куче му се нахвърлило. Охранителни камери от близките къщи заснели жестоката сцена.

Милица Максимова става свидетел на случката: "Явно поводът беше по-свободен и кучето завлече собственика си и тогава захапа детето за ухото. След това започна да го хапе по главата и детето падна зад колелото", разказа притеснената жена пред Нова тв.

Ухото на Сашко е разкъсано, а по ръката и главата му личат следите от зъби. За да спре питбула, стопанинът му започва да го рита.

"След това той освободи захапката на кучето, за да успее да пусне главата, защото по принцип такива кучета имат невероятна захапка и би могло да се случи най-лошото", разказа майката на детето Анелия Боричева.

Сашко е спасен, а собственикът на питбула си тръгва. "Обясни ми, че кучето не било нападнало сина ми и аз го попитах как детето е попаднало в захапката на кучето. Каза, че повече няма да се повтори", разказа майката на детето.

Собственикът на питбула знаел, че по закон агресивните кучета трябва да се разхождат с надморник, но не го спазвал, обясни неговата дъщеря.

Лекарите казват, че раните на Сашко ще оздравеят бързо, но страхът може да остане за цял живот.

Дали собственикът на питбула ще бъде наказан, ще стане ясно до седмица. От МВР са образували преписка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 8 години

В държава, в която хората живеят кучешки живот , а кучетата са с повече права и платените им защитници следят да се спазват, няма да намерите справедливост при подобни случаи. За подобно действие, незабавна евтаназия на кучето и затвор за стопанина, но подобна справедливост у нас е утопия. Очаквам "четири лапи" да нададат вой, как детето е измъчвало горкото животно...и собственикът го е нахапал, за да защити любимеца си...

69

Анонимен

преди 8 години

Да дойдат пак от "четири лапи" и разни други платени организацийки да кажат, как кучетата са мили и беззащитни и заформяйки поредният абсурден протест , да тръгнат пак да ни обясняват, как пари от нашите данъци трябва да бъдат похарчени за "защита" на кучетата от хората. Колко още деца и възрастни хора трябва да бъдат травмирани за да се разбере, че бездомни кучета нямат място по улиците, а собствениците на останалите трябва да бъдат обект на строг контрол, глоби и наказателна отговорност.

68

Помооооощ,

преди 8 години

нарушени са кучешките права!Зоофили, къде сте?!?!Кучето не било нападнало детето?...Да не би пък 5-годишното дете да е нападнало и нахапало горкото невинно кротко и срамежливо кученце?Я да прегледат по-внимателно записите на камерите! Сигурно детето е виновно и ще трябва родителите му да платят на кучепритежателя компенсация заради стреса, преживян от горкото кученце.От БХК още ли не са се намесили?

fallback