Снимка: Булфото, архив
fallback

Още 400 бона открити в жилище на Цветелин Цветанов и други задържани за корупция, съобщи "24 часа".

В тайник като пещерата на Аладин са трупали парите си шефът на Агенция “Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов и доверените му хора. От него и от жилищата на задържаните до момента са иззети над 800 000 лв.

Oще по темата

175 000 лв. от тях са намерени в апартамент, в който шефът на ДАИ живеел под наем. 401 000 лв. били скрити в дома на тъста му в Долни Дъбник. Спецполицаите се натъкнали на гардероб, в който между рафтове и кухини били наредени пачки с банкноти. Останалите около 225 хил. лв. са открити у други задържани по делото.

18 души бяха арестувани в 5 града при спецоперация срещу корупцията в ДАИ в сряда. Вчера половината от тях се сдобиха с обвинения, а останалите бяха пуснати.

Неколцина признали, че знаят за схемата, съдействали на разследването и ще са ключови свидетели.

“Не бяхме виждали толкова пари в брой, скрити на най-различни места. Нищо чудно след окончателното преброяване да се окаже, че заподозрените са държали кеш над 1 млн.”, каза участник в акцията. Пред полицаите Цветелин Цветанов казал, че 175-те хил. са “от спестявания”, но пред прокурорите мълчал.

Разследването започнало преди около 6 месеца след сигнали от български и чужди шофьори и фирми. Групата действала от началото на 2015 г. и прилагала няколко схеми за събиране на пари. Първата е свързана с месечен абонамент, известен като такса “спокойствие”. Тя била между 300 и 2500 лв. Срещу нея фирми можели да получат лиценз и да работят, без да ги спират и глобяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

анонимен

преди 8 години

и той бил от герб пак гласувайте за тях

10

Анонимен

преди 8 години

да си тъст на Цв. Цв. си обречен на много пари

9

Ganio

преди 8 години

А Вальо Топлото взеха че го оправдаха........нали си спомняте за него и неговата майка колко парички бяха скътали за черни дни.........!!! Да живее съдебната система и корупцията в нея!!!

fallback