Снимка: архив Bulphoto

Задържаните снощи полицаи от СДВР са участвали в наркоразпространение, потвърди главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти.

Още по темата

Снощи в рамките на операция на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР , обезпечена от специалните полицейски сили на столичната полиция, бяха задържани двама полицейски служители, уличени в лоши практики", заяви главният секретар на МВР, като уточни, че става въпрос за извършени престъпления, свързани с наркоразпространенение.

По думите му униформените, които работят към "Охранителна полиция", са участвали в наркомрежа. Костов уточни, че не става въпрос за осигуряване на спокойствието на наркодилъри, но и не коментира парите, които са получавали.

"Ще бъдем безкомпромисни към това явление" допълни той.

Главният секретар на МВР не потвърди, но и не отрече, че при задържането им единият е стрелял със служебното си оръжие. Той обаче каза, че вече не става дума за полицай, а за обвиняем. Задържаните униформени са от най-ниското ниво – единият е работил по охрана на метрото, а другият в столично районно управление, обясни шефът на СДВР Младен Маринов.

Костов не пожела да даде допълнителна информация по случая, но все пак подчерта, че всеки един сигнал срещу полицейски служител се придвижва веднага и се проверява винаги.

Директорът на СДВР обясни, че служителите са от най-ниското ниво - охранителни полицаи. Единият е работил към "Метрополитен", а другият - в Стоично районно управление.

"За всички негови обяснения и съждения изложени по време на разпитите, се обърнете към Софийска градска прокуратура", допълни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase