Снимка: Булфото
fallback

220 000 лева в различни валути са откраднати от банковия трезор в Русе. Ударът, е станал през почивните дни. Крадците са разбили стена на подземните гаражи под банката и през получения отвор са придърпалите банкнотите.

Това съобщиха от Районната прокуратура в дунавския град, цитирани от БТА.

Както Dnes.bg съобщи по-рано тази сутрин в полицията бе подаден сигнал за опит за кражба в клона на Пощенска банка в града. Трезорът се намира в близост до училище, на една от най-оживените улици в града.

Oще по темата
През целия ден криминалисти проверяваха има ли липсващи пари или само опит за кражба.

В следобедните часове прокуратурата в Русе обяви, че води разследването за кражба на 220 000 лева.

От съобщението става ясно, че след като разбили отвор в стена откъм подземните гаражи под банката, крадците са издърпали част от парите на рафт, използвайки подготвени предварително средства.

Откраднатите пари са в различни валути като цялата сума е равностойна на около 220 000 лева.

Извършени са огледи и са иззети следи. Продължава работата по разкриването на извършителите.

По-рано от клона на Пощенска банка обявиха, че няма пострадали клиенти или служители. От там увериха още, че парите са застраховани и хората с депозити няма да претърпят финансови загуби от случая.

Обирът в Русе е поредният крупен обир у нас в последните месеци. В края на февруари маскирани и въоръжени с автомати крадци обраха инкасо кола в един от моловете в София. Тогава бе съобщено, че са откраднати 400 000 лева. Крадците така и не са заловени до ден днешен.

Дни по-рано двама тийнейджъри опитаха да оберат инкасо автомобил в Средец, който превозвал пенсиите. Гардовете отвърнаха с огън на атаката и единното момче бе простреляно смъртоносно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 8 години

Евала на пичовете смелчаци

57

Кеш

преди 8 години

До Анонимен 63---Чета материали, че има доста имоти, които така си и стоят. А си стоят, защото за тях е дадено много, а цената им сега на половина. А на бамката не и трябват апаратменти - трябва и някой да и снася от въздуха "наема", при това - два, три пъти по скъп от реалния, ама балами вече нема!

56

Анонимен

преди 8 години

Кеш-чо май нещо сви сърмите, а? Знам! Истината е с мен! А тя е най-голямата сила на света!

fallback