Снимка: Булфото, архив

Полицията в Добрич арестува 29-годишен мъж, който е нападал жени и им е отнемал дамските чанти, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 21 март, около 20:26 часа, е получено съобщение от 59-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката непосредствено преди подаването на сигнала е била нападната от непознат мъж в района на бул. „Добруджа”. Чрез използване на сила нападателят отнема от жената й дамската й чанта.

Само 5 дни по-късно нападението се повтаря, като жертва става 79-годишна жена. По нейни данни около 13:50 часа на 26 март е била нападната от непознат мъж, който чрез използване на сила отнема от владението й пазарска чанта с намиращите се в нея хранителни продукти, лични документи и сумата от 15 лева.

На 27 март, около 10:55 часа, е получено съобщение от 77-годишна жена от Добрич, която се е оплакала в полицията, че по ул. „Г. Кирков” в града е нападната от непознат мъж, който чрез използването на физическа сила отнема от нея дамска чанта с лични вещи.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ МВР Добрич е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявен 29-годишен мъж от града. Работата по установяване и документиране на престъпната дейност на извършителя продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase