Тайниците с дрогата. Снимка: СДВР

Полицията, в партньорство със Спецпрокуратурата и партньорски служби, е задържала организирана престъпна група, която се е занимавала с наркотрафик.

Иззети са 16 килограма хероин и около 28 килограма кокаин. Задържаната престъпна група е била и въоръжена, действала е професионално и при сериозна организация за укриване на наркотичните вещества в дистанционно управляем тайник, какъвто досега не е откриван.

Групата е била наблюдавана от ГДБОП от октомври 2015 г.

Разследването започнало през февруари тази година по образувано досъдебно производство за притежание и разпространение на наркотици.

В процеса на проведените оперативни действия, в момент на опит да осъществи трафик на 16 кг хероин през територията на Германия, е задържан 27-годишен мъж от Троян. Задържани са и придружаващите го двама негови съграждани на 26 и 20 години.

На 17 март, в района на ТИР паркинг край Етрополе, служителите на ГДБОП са задържали мъже на 31 и 36 години, които са криминално проявени, мъж на 43 години - също криминално проявен и постоянно живеещ в Германия, както и 34-годишна жена.

На домашните им адреси са задържани 38-годишен, който е брат на един от задържаните - също криминално проявен и вече осъждан, и 25-годишен, който съшо е бил осъждан.

В хода на следствените действия в ремарке, теглено от товарен автомобил, проверяващите открили специално изграден тайник, в който са укрити 25 пакета с 27,879 кг кокаин. Установено е, че камионът е управляван от един от задържаните.

При претърсвания на домашните адреси на задържаните са намерени и иззети количества марихуана, картечен пистолет със 140 патрона и заглушител, четири сака с остатъчно количество прахообразно вещество, реагирало на хероин, метамфетамин, телефонни апарати, сим карти и различни технически средства.

В лек автомобил също е открит тайник за трафик на наркотични вещества.

Продължава работата с партньорските служби от Западна Европа и Турция за разкриване на цялостната дейност на групата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase