Снимка: архив, Ройтерс
fallback

38-годишният Недко Недев, който е заподозрян за борсови измами, е бил арестуван в България, а американски съд е повдигнал срещу него осем обвинения, предаде Reuters, цитирана от "Фокус".

Недев, който има българско и американско гражданство, е заподозрян за създаване на фалшиви оферти за купуването на "Ейвън продъктс" и "Роки маунтин шоклит фактори".

Той е обвинен и за търговия с вътрешна информация преди продажбата на американския застраховател Tower Group International.

Американската прокуратура ще се опита да екстрадира Недев в САЩ, където ще му бъдат повдигнати шест обвинения за измама и две за кражба на самоличност с утежняващи вината обстоятелства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 2Цвъки подписа договор с щатите и няма мърдане, искат ли краварите някой , нашите го предават без значение има или не доказателства.

10

Бай Иван

преди 8 години

Та той Юнкер измами цяла Европа и прибра данъците полагаеми за други държави, а за благодарност европарламента отказа да го разследват и му запази поста.Ба ти критериите, евроценностите и тям подобни измами!

9

Анонимен

преди 8 години

Евалата брато повече такива българи крупни мошеници ако има,може и да преместим финансовата столица на света в София..ама няма повечето са кокошкари или депутати.

fallback