Снимка: Архив Bulphoto
fallback

Полицията в страната отчита двоен скок на кражбите на винетки. Само от началото на февруари у нас са задигнати над 100 годишни стикера, чиято цена е 97 лева, потвърждават от вътрешното ведомство.

Именно и от началото на месеца хората започнаха да ги лепят, тъй като срокът на старите изтече на 31 януари.

В последните дни обаче сигналите за задигнати стикери са скочили двойно. От полицията предполагат, че това е най-вече заради предстоящите четири почивни дни около 3-и март, когато хората ще пътуват повече в страната.

Така цифрите показват, че дневно изчезват по 10 годишни винетки, пише "Монитор".

Рекордът държи София, където са регистрирани 60 кражби, следва Пловдив, Бургас и Хисаря. В курорта са отмъкнати 7 стикера за един ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

Всеки мухъл с 1000 лева в джоба (2-3 минимални заплати!!!), купува първата срещната бракма и тръгва по пътищата. После реве че винетката била колкото колата. Не е скъпа винетката - колата ти е евтина. Като нямаш пари за винетка - няма да си купуваш кола.

22

radoslav

преди 8 години

Ясно е,че не трябва да има стикер,който се залепя на стъклото.Трябва да се издава документ ,че си платил и да се носи с останалите документи.При поискване да се предоставя на кат и така....Както се очаква цената на винетката да се увеличава всяка година стикера си е безумие...

21

Анонимен

преди 8 години

Верно е че няма такава държава, както е писал един по надолу. Само че за 15г сандък данъка му е 50лв а трябва да е 500лв. Нека погледнем данните за замърсяване, яя ми ние сме най зле. Затова в нормалните държави ти 10-15г сандъци ги изхвърлят. Като нямаш възможност ходиш с масов транспорт или с колело. Аз зимам доста над средната заплата и кола нямам, повечето *** обаче нямат два по 1лв ама се качили в безценната им барака и мръхтунят че било скъпо. *** народ..

fallback