Снимка: Facebook

Хора, пътища, автомобили... но и крадена кола, намерена чак в Германия, благодарение на един Facebook пост.

Това е историята на 23-годишният Стефан Трифонов, който живее на общежитие в "Студентски град" и оставил колата си на осветено и охраняемо място.

Това обаче далеч не спряло крадците – колата му е задигната, а Стефан прави всичко, което може - подава сигнал в полицията, а след това пише и във Facebook.

Публикацията му със снимка и описание на автомобила започва бързо да се разпространява в социалната мрежа. И не след дълго той получил обаждане от българин, който живее в Германия.

"Човекът ми каза как е видял колата, както си е карал колелото. Ей така - кола с толбухинска регистрация", разказва Стефан пред "Нова тв".

Преди това обаче той дори не е вярвал, че публикацията му ще има ефект. Стефан казва, че е написал всичко това просто до приятелите си, които познават него и автомобила му и евентуално биха могли да помогнат.

Човекът, който се свързал със Стефан разказал, че отначало се зарадвал при вида на колата с българска регистрация и решил да поздрави хората, но след това видял "човек като глобус" и размислил.

Момчето подало сигнал и към родните власти, които да се свържат с полицията в Германия, но все още няма яснота дали и как точно ще се случи това. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase