Снимка: архив, БулФото
fallback

Извършителите на две нападения над жени в домовете им са задържани от полицията.

Униформените в Долни Дъбник действали по сигнал, постъпил на 19 февруари в 21:59 часа. Според получената информация около час по-рано в село Петърница трима младежи взломили стъкло и метална решетка на прозорец и проникнали в дома на 59-годишна жена.

След като я повалили на легло в една от стаите, те й нанесли няколко удара с твърд предмет и я душили с възглавница, за да им предаде парите, с които разполага. Потърпевшата им дала портмоне с 60 лева, дебитна карта, документ за самоличност и мобилен телефон. Криминалистите извършили оглед на място, започнало и незабавно разследване по случая.

В резултат на проведените оперативни действия са установени извършителите на нападението – 16-годишно момче от Тетевен и двама местни младежи на 14 и 16 години. Откраднатите от тях чужди вещи са намерени и се съхраняват в полицията. Тийнейджърите направили самопризнания за стореното.

В Плевен около 9.00 часа на 17 февруари двама души влезли в жилище в града през незаключена врата. Със сила те повалили на земята 77-годишната домакиня, облепили устата й и със заплахи я привели в безпомощно състояние.

От жилището на пенсионерката мъжете отнели 300 лева. В хода на незабавните оперативни действия, предприети по случая, разследващите установили и задържали двама плевенчани ни 34 и 18 години. Те направили самопризнания за извършеното деяние пред разследващите.

Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

анонимен

преди 8 години

с моите пари ще вардим борисов и пеевски а тези хора кучета ги ялипозор позор позор

5

Дълновидно

преди 8 години

1/3 от лапетийте слушат доброто,а останалите правят проблеми.

4

анонимен

преди 8 години

До 0 АКО СЬМ ПОЛИЦАЙ И ПИПНА ТАКЬВ НАСИЛВА4 ГО УБИВАМ И ЗАРИВАМ----НЕМА ИЗВЬРШИТЕЛИ НА ДЕЯНИЕТО НЕМА ПРОБЛЕМ

fallback